معرفی انواع جرثقیل های پر کاربرد در صنعت (جرثقیل بازویی ، جرثقیل سقفی و دروازه ای)

۱۳ بازديد

جرثقیل دروازه ای

جرثقیل دروازه ای سازه ای است که معمولا در پروژه های بزرگ استفاده می شود. از مزایای این سازه می توان به عدم محدودیت در تناژ و محدوده کاری طول، عرض و ارتفاع کار اشاره کرد. ، در تمام صنایع حساسیت های کاری. کاربرد بسیار خوبی دارد.
جرثقیل های دروازه ای و نیمه دروازه ای انواع مختلفی دارند که هر کدام بسته به نیاز شما کاربرد خاص خود را دارند.

جرثقیل دروازه ای تک پل

جرثقیل دروازه ای تک عرشه معمولاً برای جابجایی تجهیزات با وزن حداکثر 10 تن در مناطق باز استفاده می شود. این نوع سازه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است زیرا وزن کلی سازه را کاهش می دهد و از طرفی نسبت به طبقه کارگر پایین تر است و تناژ کمتری دارد. آنها ساختارهای دو طبقه کمتری دارند. این نوع سازه ها شامل یک پل، یک ستون ثابت، یک ستون مفصلی و دو راهنما با دو موتور چرخ دنده برای حرکت روی ریل های مورد نظر و حرکت در دهانه با استفاده از واگنی واقع در آسانسور است که با موتور حرکت می کند.

جرثقیل دروازه ای دو پل

جرثقیل دروازه ای دو طبقه عموماً برای جابجایی تجهیزاتی با وزن تا 50 تن در مناطق باز استفاده می شود. این نوع ساخت و ساز از نظر طبقه کارگری و قابلیت های متفاوت در رده بالاتری نسبت به ساخت و سازهای یک طبقه قرار می گیرد. این سازه ها شامل دو پل، ستون ثابت، ستون های لولایی و دو راهرو خانه چرخ و همچنین موتورهای دنده ای برای حرکت طولی برای حرکت در مسیرهای مورد نظر می باشد. حرکت عرضی سیستم بالابر را به حرکت در می آورد.

حرثقیل سقفی

جرثقیل سقفی سازه ای است که در آشیانه ها، کارخانه ها، کارگاه ها و سایر مکان های داخلی برای جابجایی و حمل بار استفاده می شود. تقریباً در تمام محیط های صنعتی و همچنین در صنایع مختلف، زمانی که وزن تجهیزات به بیش از یک تن برسد، بلافاصله نیاز به جرثقیل سقفی ایجاد می شود. و یکی از مزیت های اصلی آن این است که 90 درصد از تمام مناطق منطقه یا سالن شما را بدون اشغال فضای کاری مفید پوشش می دهد. انواع مختلفی از جرثقیل های سقفی، جرثقیل های دیواری، جرثقیل های دروازه ای، جرثقیل های نیمه دروازه ای و جرثقیل های بازویی وجود دارد که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. این جرثقیل ها دارای چهار یا شش خط حرکت در سه جهت طولی (شمال و جنوب)، عرضی (چپ و راست) و عمودی (بالا و پایین) هستند.

جرثقیل سقفی تک عرشه

جرثقیل سقفی مسافرتی تک طبقه برای جابجایی مواد در سالن هایی با دهانه های کوچک و ظرفیت های بالابری زیر 10 تن استفاده می شود که باعث کاهش وزن مرده پل بر روی ستون های سازه می شود و به دلیل کاهش وزن کل تک عرشه مقرون به صرفه تر است. این شامل یک عرشه است که با دهانه هماهنگ است و دو راهنمای طولی که ساختار تک عرشه را در امتداد ریل ها در امتداد سالن حرکت می دهد.
برای حرکت در عرض دهانه به وسیله کالسکه ای واقع در آسانسور که آن را با موتور حرکت عرضی آسانسور به حرکت در می آورد و برای حرکت در امتداد سالن راهنماهای طولی بر عهده دارند که با آنها آسانسور در امتداد حرکت می کند. سالن چرخ دنده و موتور دنده . از معایب این سازه می توان به کلاس کاری و ارتفاع کار کمتر در مقایسه با جرثقیل های سقفی دوطبقه اشاره کرد.

جرثقیل سقفی دو طبقه

جرثقیل سقفی مسافرتی دوطبقه بهترین راه حل برای حمل مواد در سالن هایی با دهانه بین 10 تا 50 متر و ظرفیت بار بین 1 تا 100 تن می باشد. علاوه بر این، با این ساختار شما بهترین کلاس کاری و بالاترین ارتفاع کاری را دریافت می کنید. با محاسبات فنی و ساخت و ساز مطابق با استاندارد ساختمان و با وزن مرده کم می توانید به بهترین بهره برداری از نظر اقتصادی دست یابید. همچنین مزیت دیگر این نوع جرثقیل این است که با وجود راهروی انتخابی در بدنه جرثقیل، علاوه بر دسترسی آسان و امکان تعمیر قطعات، راه مناسبی برای تعمیر و تعویض لامپ های راهرو، گرمایش فضا نیز فراهم می کند. و خطوط برق

جرثقیل دیواری یا بازویی چیست؟

جرثقیل دیواری یا جرثقیل بازویی به عنوان مقرون به صرفه ترین راه برای تهیه پوشش بالابر برای استفاده سوله سفارشی شناخته شده است. جرثقیل بازویی یا دیواری برای نصب بر روی دیوار یا ستون طراحی شده است. علاوه بر این، این نوع جرثقیل با امکان چرخش عرضی، تحرک بسیار خوبی را در اختیار کاربر قرار می دهد. به طور کلی جرثقیل نوعی ماشین است که به کاربر اجازه می دهد تا بارهای سنگین را طبق قوانین فیزیک جابجا کند. امروزه انواع جرثقیل ها با توجه به نیاز کاربر، تناژ بار و محل کار طراحی و ساخته می شوند. یکی از کاربردی ترین و اقتصادی ترین انواع این جرثقیل ها جرثقیل دیواری می باشد.
جرثقیل بازویی سازه ای بسیار کارآمد برای جابجایی بار در سوله ها، کارخانه ها و کارگاه ها می باشد. یکی از مزیت های آن این است که فضای کاری زیادی را اشغال نمی کند و اجازه می دهد بارها در محدوده 180 درجه (مدل بازوی دیواری) یا 360 درجه (مدل ستونی) جابجا شوند. این جرثقیل ها بسته به نیاز شما به صورت دستی و موتوری شش و چهار طبقه عرضه می شوند. حرکت چرخشی جرثقیل بازویی دیواری بسته به نیاز کاربر می تواند دستی یا برقی باشد. در واقع نحوه ساخت براکت دیواری بازوی الکترومکانیکی طراحی آن را به کلی تغییر می دهد. با این حال، با جرثقیل دیواری دستی، ما در واقع با ساختار ساده تری روبرو هستیم.

کاربرد ها و معرفی جرثقیل زنجیری و وینچ سیم بکسلی

۱۴ بازديد

جرثقیل زنجیری

بلند کردن و پایین آوردن بارهای سنگین در محل کار یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست به گریبان هستند و به مرور زمان منجر به آسیب جسمی می شود. یکی از راه های رفع این مشکل استفاده از جرثقیل زنجیری است. جرثقیل زنجیری به شما این امکان را می دهد که با حداقل تلاش دستی بارها را به صورت افقی بلند کنید، پایین بیاورید.
برای افزایش ایمنی در محل کار، جرثقیل زنجیری از فولاد بادوام و مرغوب ساخته شده اند و دارای دو زنجیر، قلاب و مکانیزم بالابر هستند که بسته به نوع آن متفاوت است. روش کار نیز بسیار ساده است. به این ترتیب یکی از زنجیرها که در انتهای آن یک قلاب وجود دارد به بار متصل می شود و زنجیر دیگر که وظیفه حرکت جرثقیل را بر عهده دارد به صورت دستی یا الکتریکی (با استفاده از آچار) شروع به کار می کند.

انواع جرثقیل های زنجیری

با توجه به تنوع گسترده جرثقیل های زنجیره ای، طبقه بندی آنها به روش های مختلفی انجام می شود. با این حال، به طور کلی، آنها در دسته های برقی و دستی قرار می گیرند. بالابرهای زنجیری برقی که امروزه جزو کارآمدترین ها در صنعت هستند، اغلب با جریان سه فاز و یک موتور الکتریکی که می تواند تا 10 تن مصرف کند کار می کند.
همچنین این نوع جرثقیل ها مجهز به سیستم ترمز ایمنی هستند و به دلیل کارایی بالا به صورت تک فاز به فروش می رسند که با برق شهری کار می کنند و می توانند تا 5 تن مصرف کنند. جرثقیل های زنجیره ای دستی از 5 تن شروع می شود و تا 25 تن فروخته می شود. اما البته سرعت بارگذاری آنها کمتر است. این نوع جرثقیل با نیروی دستی کار می کند و زنجیر آهنی را حرکت می دهد.
علاوه بر موارد ذکر شده، جرثقیل زنجیری نیز بسته به نوع کاربری به دسته های زیر تقسیم می شود:

  • جرثقیل سقفی زنجیری: با قلاب یا ریل به سقف ثابت می شود
  • جرثقیل زنجیری حمل: در ساختار آن از غلتک های در حال اجرا استفاده شده است
  • جرثقیل زنجیره ای شفت: چرخ دنده ها روی شفت نصب می شوند
  • چرخ دستی زنجیری جرثقیل یا غلتکی: دارای ریل برای انتقال بار افقی می باشد
  • جرثقیل دو زنجیر: فقط قابلیت بالا و پایین بردن بار را دارد
  • جرثقیل زنجیری چهار طرفه: علاوه بر بلند کردن و پایین آوردن، بار را از طریق ریل منتقل می کند.

جرثقیل سیم بکسلی

جرثقیل بلغاری در جرثقیل های سقفی، دروازه ها و جرثقیل های بازویی تک طبقه استفاده می شود که شامل بالابر (بالا و پایین) و تراورس در امتداد پل (چپ و راست) و بالابر و تراورس موتورهای تک سرعته (فقط با سرعت بالا) است. این نوع وینچ ها عمدتاً در مشاغلی که نیاز به حساسیت بالایی ندارند استفاده می شود.

پارامترهای اصلی و فنی

  • ظرفیت: 2 تن تا 16 تن (وینچ های تک سرعته برای وینچ های بالای 12.5 تن توصیه نمی شود)
  • دنده خورشیدی (دنده سیاره ای)
  • حفاظت حرارتی موتور
  • محدودیت های بالا و پایین را قطع کنید
  • درجه حفاظت یا کد IP 54 برای موتور بالابر
  • درجه حفاظت یا کد IP 54 برای موتور عرضی
  • در نسخه های مختلف 2/1 و 4/1
  • سیم بکسل در وینج سیم بکسلی با ضریب اطمینان بیشتر از 4 (یعنی در مجموع 2 بکسل یا 4 بکسل بسته به واحد دور در دقیقه، ظرفیت 4 برابر ظرفیت نامی واحد را دارد).
  • با کلاس های کاری مختلف از 2 متر تا 4 متر

تجهیزات بالابر شامل:

  • بالابر سریع موتورتک با ترمز
  • درجه حفاظت یا کد IP 54 برای موتور عرضی
  • طناب بکسل گالوانیزه
  • قلاب پارچه ای با ضریب اطمینان بالا و همچنین گواهینامه و شماره سریال
  • تجهیزات الکتریکی
  • کابل و فرمان شش جهته